véletlen  

szerda, május 2

vannak olyan pontok az életünkben amelyek meghatározóak. egy találkozás, egy szó, egy aprócska történés amely megváltoztathatja, és meg is változtatja életünket. elgondolkodott már valaki azon, hogy ezek mennyire véletlenek? gondolom elég sokan.

én nem hiszek a véletlenben. matematikailag persze be lehet bizonyítani mindent. azt is hogy az élet véletlenül jött létre. az ember is. egy ilyen komplex valami, amelyben sejtek milliárdjai működnek együtt, mindegyik önálló kis vegyiüzem, amely képes az önmaga fenntartásán kívül a közösbe is sokat beadni. és mint mondtam. akár meg is hal, hogy az egésznek jobb legyen. példát vehetnénk róla. de vajon az is véletlen, hogy megismerkedünk akaratlanul egy emberrel, mondjuk a buszon összemosolyogva, és később megváltozik az életünk. lehet hogy ő lesz a férjünk/feleségünk akár. vagy megváltoztatja a világnézetünket. az zis véletlen amikor otthonfelejtünk valamit, hazarohanunk és pont akkor kapunk egy fontos hívást telefonon, vagy épp emiatt nem szállunk fel arra a repülőre amelyik lezuhan? ezek extrém esetek. de valóban véletlen?

én nem hiszek a predesztinációban. hiszem viszont, hogy vannak olyan pillanatok az életünkben, amelyeket meg kell élnük. olyan emberek akikkel találkoznunk kell, akikkel össze kell jönnünk még ha fájdalmas is lesz a vége, és hibák amelyeket el kell követnünk. hogy miért? hogy előrébb vigyen. hogy fejlődjünk. hogy jobb ember váljon belőlünk. hogy közelebb kerüljünk a szeretethez. jobban megismerjük a világot. az persze már tőlünk függ, hogy hogyan éljük meg ezeket a helyzeteket. a kimenetel nem mindig van előre megírva. azt a mi viselkedésünk alakítja.

vajon az is véletlen, hogy most ezt olvasod? erre majd néhány hónap múlva szeretném ha válaszolnál.

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


1 megjegyzés: to “ véletlen

 

Design by Blogger Buster | Distributed by Blogging Tips